secretaris@rotary-pn.nl

Nieuws

LEZING JEROEN WINDMEIJER

Rotaryclub Pijnacker-Nootdorp nodigt op maandag 24 februari a.s. de bekende schrijver Jeroen Windmeijer uit om te komen vertellen over zijn “Leidse trilogie” en zijn nieuwste boeken De Offers en Het Isisgeheim.

Jeroen Windmeijer groeide op in Pijnacker en verhuisde op zijn achttiende naar Leiden om daar culturele antropologie te studeren. Na zijn promotieonderzoek in Ecuador werkte hij lange tijd als docent Godsdienst en Maatschappijleer. Sinds 2019 is Windmeijer voltijds schrijver. 

Zijn eerste drie boeken Het PetrusmysterieHet Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot spelen alle drie in Leiden. Hoofdpersonen zijn de Leidse archeoloog Peter de Haan en de historica Judith Cherev.

Het boek De Offers is het eerste boek van de zogenoemde Latijns-Amerika trilogie. In oktober wordt De Bezoekers verwacht, een boek dat zich afspeelt in de Peruaanse Nazcawoestijn. In maart zal Het Isisgeheim verschijnen, een boek dat Windmeijer schreef samen met Jacob Slavenburg.

Het boek De Offers is voor een belangrijk deel gebaseerd op het veldwerk dat Windmeijer als student deed in een kleine Indiaanse gemeenschap aan de oevers van het Titicacameer. In De Offers worden in een gesloten gemeenschap in de buurt van het Titicacameer in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse onderzoeksstudent Luc en zijn Boliviaanse collega Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond tussen de mistige toppen van de Andes?

In Latijns-Amerika is het christendom, dat de rooms-katholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. De indianen zien Moeder Aarde als een zorgzame moeder, die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is wel een heel groot offer nodig…

Bestsellerauteur Jeroen Windmeijer staat bekend als de Nederlandse Dan Brown. Zijn boeken staan zonder uitzondering in de Nederlandse bestsellerlijsten en niet zonder reden: deze thriller is superspannend met een flinke vleug historie. Zijn werk is inmiddels vertaald naar het Tsjechisch, Duits, Italiaans en Engels.

In de pauze en na afloop kunt u napraten onder het genot van een drankje en natuurlijk een hapje! Neem vooral uw boek mee om te laten signeren, of schaf het ter plaatse aan!

Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp is van harte welkom. Het bijwonen van de avond is gratis en biedt ook een leuke kennismaking met de Rotary Club Pijnacker-Nootdorp. Aanvang 19.30. Meldt u zich s.v.p. vooraf aan bij het secretariaat van de Rotary Club Pijnacker-Nootdorp: events@rotary-pn.nl